top of page

Diabetesstrumpan.se startade som idé 2015. Tanken var att hitta ett sätt att stödja diabetesforskningen. Då dök möjligheten att sälja strumpor av hög kvalitet till vettiga priser upp. Strumporna tillverkas i Portugal.

För varje par strumpor vi säljer ger vi pengar som går till Kampen mot Diabetes.

Vår målsättning är att få in pengar som vi vill ge till förmån för forskning om Diabetes. Vi kommer att ge pengar till Diabetesförbundet. Dessa kommer att utbetalas 4-6 gånger per år.

Vilket ändamål vi ger pengar till kan variera. Vi kommer att ta oss friheten att ibland ge pengar till andra aktörer än Diabetesförbundet. Dock kommer det alltid att vara relaterat till arbetet att utrota Diabetes eller något som är positivt för Diabetes/Diabetiker.

Just nu kommer vi att ge pengar till Diabetesmammorna då vi anser att de gör ett fantastiskt arbete med sina läger för barn med Diabetes.

 

Vi hjälper även Företag, Föreningar och Organisationer med att ta fram strumpor. Även på dessa kommer vi skänka pengar till Diabetesforskningen.

Jag som startat Diabetesstrumpan.se heter Daniel och har själv Diabetes Typ 1. 1977 jag fick diagnosen "Sockersjuka". På den tiden fanns inte den medicin och de hjälpmedel som finns idag. Forskningen har gjort enorma framsteg sedan jag fick min Diabetes. Detta mycket tack vare pengar som skänkts. Målet är att utrota Diabetes. Jag gillar uttrycket "Fuck Diabetes"!

2019 fick lillgrabben min då 9år gammal Diabetes Typ-1. Då blev kämparglöden ännu större.

 

bottom of page